Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Quinoa Aan Uw Dieet Toevoegen Om Gewicht Te Verliezen

quinoa

Af en toe horen we van een bepaald voedsel dat niet vaak voorkomt, maar wel nuttig is als voedingsstof. Quinoa is zulk voedsel. Het draagt bij aan een betere gezondheid en helpt bij het afvallen.

Wat is Quinoa?

Quinoa is een gewas dat van oorsprong groeit in de Andes gebergte Het groeit er nog steeds en ook in de Rocky Mountains in Colorado. Het gedeelte dat wordt gegeten, zijn de zaden van deze bladplant, dat lijkt op spinazie.

Compleet Voedsel

Er bestaat maar weinig voedsel dat zulke hoge voedingswaarden hebben, dat ze in de categorie van compleet of bijna compleet voedsel vallen. Quinoa komt echter wel dichtbij in de buurt. De plant bevat proteïne, alle essentiële aminozuren, nicotinezuur, thiamine, Vitamine B6, kalium en riboflavine. Het bevat ook een aantal andere mineralen en voedingsstoffen.

Wat Quinoa Voor U Doet

Quinoa biedt veel aan mensen die graag gezond willen worden. Ze bieden daarbij een groot aantal voordelen voor het verliezen van gewicht.
Omdat het proteïne bevat en complexe koolhydraten, zal quinoa zorgen voor een langer vol gevoel en daarmee zin in tussendoortjes wegnemen.
De aminozuren en hoge hoeveelheid van proteïnes helpen bij het aanmaken van spierweefsel. Hierdoor verbrandt u meer calorieën. Het zal bovendien voorkomen dat er spierweefselverlies optreedt, terwijl u sport of op dieet bent.

Waar Te Kopen?

Het is verkrijgbaar in de meeste natuurwinkels en sommige online winkels. Het lijkt in de eerste plaats duur, omdat het relatief in kleine verhoudingen te krijgen is. Bedenk wel dat wanneer u het kookt, zal uitbreiden naar 3 of 4 maal groter dan de droge versie. Het is verkrijgbaar in vele soorten kleuren zoals geel, rood, bruin en zwart. Alle varianten hebben een licht nootachtige smaak.

Quinoa Voorbereiden

Om quinoa te klaar te maken moet u eerst het poeder afspoelen. De verhoudingen zijn 1 gedeelte quinoa is voor 2 parten water. Laat het sudderen, zoals bij rijst voor ongeveer vijftien minuten, totdat het graan transparant lijkt.

Geroosterde Quinoa

U kunt dit graan in een droge braadpan roosteren voor ongeveer 5 minuten of minder. Dit geeft een geroosterde smaak en kan aan verschillende gerechten worden toegevoegd.

Quinoa Eten

Er zijn veel geweldige manieren om quinoa te eten. Wees creatief en ontdek een nieuw soort favoriet gerecht.

  • Quinoa kan worden gegeten als warme ontbijtmaaltijd. Voeg uw favoriete dressings toe zoals honing, noten of bessen.
  • Quinoa kan rijst vervangen bij veel gerechten. U kunt het met roerbakgerechten eten, aan soep toevoegen, stoofgerechten en nog veel meer.

Quinoa is een geweldig ingrediënt als u gezonder wilt leven of wilt afvallen. Het helpt om spierweefsel op te bouwen, zodat u meer calorieën verbrand. Het zal zeker helpen om verder te komen in uw streefdoelen.

Schrijf een reactie