Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Richt je op de gezonde dingen

Een dieet volgen is niet gemakkelijk. Je kunt er echter wel iets aan doen om het gemakkelijker te maken, beter vol te houden en nog leuk bovendien, zolang je maar vastberaden en gedisciplineerd bent. Er zijn heel veel dieetplannen en niet alle dieetplannen passen bij iedereen. Sommige mensen hebben er dan ook succes mee, maar anderen niet. Op dieet gaan betekent niet het jezelf ontzeggen en verbieden van allerlei voedingsmiddelen, maar het betekent dat je dat voedsel uitkiest dat lekker en gezond is en je helpt je afslankdoelen te bereiken. Er zijn mensen die niet weten wat ze eten en daardoor dik worden en blijven. Ik heb mensen horen klagen dat ze al jaren lang op dieet zijn, maar dat het hen niet gelukt is om af te vallen en ze feitelijk alleen maar dikker zijn geworden.

Eet veel groenten en fruit:
Tegenwoordig zijn diëten met weinig koolhydraten en veel eiwitten populair. Dergelijke diëten doen je lichaam echter tekort. Ze bieden je niet alle benodigde voedingsstoffen en je vergroot het risico op allerlei ziektes ermee. Bovendien kweek je er vaak alleen maar meer vet mee en val je helemaal niet af. Een goed dieet bevat voldoende voedingsstoffen en vezels, en die zitten vooral in groenten en fruit. Door de toenemende populariteit van fastfood en kant-en-klaar maaltijden krijgen mensen tegenwoordig echter steeds minder verse groente en fruit binnen. Groenten en fruit zijn echter onontbeerlijk voor de mens en bieden ontelbare voordelen voor de gezondheid. Door dagelijks voldoende groenten en fruit te eten verminder je het risico op hart- en vaatziekten, kanker, hoge bloeddruk, te hoog cholesterolgehalte, diabetes, beroertes, spijsverteringsproblemen en oogziekten. Het is aanbevolen om dagelijks minimaal vijf porties groenten en fruit te eten.

Tomaten zijn gezond:
Een heel goede en gezonde groente is bijvoorbeeld de tomaat. Veel mensen eten graag tomaat. Als het warm is, vult een tomaat het zout en het vocht aan dat je door te zweten hebt verloren. Tomaten maken je bloed schoon en helpen je lever bij de afvoer van afvalstoffen. Ze verlagen je cholesterolniveau en houden hart- en vaatziekten op een afstand. Er zijn heel veel gerechten waarin je tomaat kunt verwerken, van salades, sappen, sandwiches en pastagerechten tot rijstgerechten. Ik kende iemand die jarenlang tevergeefs op dieet was, zonder ook maar iets af te vallen. Ik raadde haar aan om een dieet te volgen met veel fruit en groenten. Na enkele maanden belde ze me om me te vertellen dat ze dagelijks heel veel groenten en fruit at, vooral tomaten, en dat ze heel veel was afgevallen.

Eet salades:
Dit alles betekent echter niet dat je alleen maar tomaten moet eten. Te veel van het goede is nooit goed. Het gaat erom dat je begrijpt hoe gezond tomaten zijn en welk effect ze voor je gezondheid kunnen hebben. Als je bepaalde favoriete groenten of fruitsoorten hebt, dan kun je die gerust dagelijks eten (behalve aardappelen). Vermijd vette kaas, boter en andere voedingsmiddelen die veel vet bevatten, of beperk ze. Een heel goed gerecht is bruine rijst met groenten en mager vlees of kip. Dat vult en is gezond en helpt je snel af te vallen. Je kunt ook een fruitsalade maken en die in de koelkast bewaren, voor als je trek in een tussendoortje hebt. Dat is verfrissend en veel beter dan een reep, snoep of een zak chips.

Elke dag een glas limoensap, eventueel gemengd met andere vruchten of groenten, houdt je fris en is gezond. Limoensap kun je ook gebruiken voor dressings over salades. Knoflook is gezond en reinigt je bloed en kun je altijd als smaakmaker gebruiken. Knoflook is rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen.

Wat je ook eet, hoe gezond je ook eet, als je wilt afvallen, moet je dat combineren met lichamelijke beweging. 30 minuten per dag lopen of op een andere manier in beweging komen zal je fit, gezond en sterk maken en je helpen al je vet te verliezen.

Schrijf een reactie