Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Studies Hebben Aangetoond Dat Yoghurt Je Kan Helpen Afslanken!

yoghurt

Je ziet ze regelmatig op televisie langskomen: Reclames waarin superslanke modellen met een verzaligd gezicht een bekertje yoghurt soldaat maken. Verrassend genoeg is de boodschap die wordt overgebracht niet helemaal onwaar. Je kunt echt door het eten van yoghurt afvallen.

Wat kan yoghurt voor je doen?
Yoghurt zou deel uit moeten maken van elk gezond, uitgebalanceerd dieet. Het heeft het lichaam heel veel te bieden; door het eten van yoghurt voel je je beter en val je af.

 • Allereerst zit yoghurt boordevol gezonde voedingsstoffen. Onderzoek heeft aangetoond dat je minder trek hebt in ongezonde tussendoortjes, wanneer je er voor zorgt dat je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt.
 • De proteïnen en gezonde vetzuren in yoghurt helpen je je eetlust te controleren doordat het zorgt voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Dit betekent dat je minder snel trek hebt.
 • Magere proteïnen zijn ook goed voor het opbouwen van de spieren. Wanneer je af wilt vallen is het goed spieren op te bouwen. Spieren verbranden nog calorieën als je zelf al aan het uitrusten bent.
 • Studies hebben ook aangetoond dat yoghurt je kan helpen je buikje kwijt te raken. En dat is goed nieuws: bij veel mensen is het vet op de buik het hardnekkigst. Het vet blijft soms zelfs zitten wanneer het streefgewicht al bereikt is

Voeg yoghurt toe aan je dieet
Je zult een beetje creatief moeten zijn om per dag meer yoghurt te kunnen eten. Yoghurt is meer dan alleen een toetje. Koop altijd magere yoghurt. Wanneer je volle yoghurt gewend bent is het een goed idee om eerst een tijdje halfvolle te kopen en dan geleidelijk op de magere over te gaan.

  • Gewone yoghurt is een beetje wrang en lijkt wel een beetje op zure room. Je kunt in veel gerechten zure room prima vervangen door magere yoghurt: dat is een stuk gezonder. Wanneer je je gebakken aardappelen graag met zure room eet, zou je het eens met yoghurt moeten proberen.
  • Magere yoghurt is ook een goede vervanging voor mayonaise of slasaus. Yoghurt is op zich niet zoet, maar je kunt er allerlei smaken aan toevoegen. Je kunt er een kruidenmengsel zonder zout aan toevoegen en deze mix gebruiken voor je aardappelsalade, kipsalade of op je brood smeren.
  • Je kunt ook een hele lekkere romige salade dressing met yoghurt maken. Meng een beetje

olijfolie, citroensap, azijn, wat zout en peper naar smaak met de yoghurt: een heerlijke dressing voor je salade of

 • Gebruik het als basis voor een groentedip. Voeg eenvoudig je favoriete kruiden toe, maar vermijd zout zoveel mogelijk – we eten veel te veel zout dan goed voor ons is.

Yoghurt is een perfecte aanvulling op je dieet en kan je helpen af te vallen. Het is eenvoudig en lekker en aan talloze gerechten toe te voegen.

Schrijf een reactie