Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Televisie kijken en Tegelijkertijd Calorieën verbranden

Veel mensen dromen ervan om gewoon thuis op de bank te zitten, televisie te kijken en al zittend calorieën te verbranden. Helaas, dankzij de alles behalve actieve levensstijl die velen van ons vandaag de dag hebben, hebben veel mensen nu met overtollige kilo’s te maken. Met de toenemende vraag naar fast food en de gewoonte om thuis voor de buis te zitten met een schaal chips is ook ons gewicht toegenomen. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen om gewicht te verliezen en tegelijkertijd thuis TV te kijken.

Hoe Kan Je Calorieën Verbranden Terwijl Je Thuis Zit?

Er zijn veel manieren waarop je calorieën kunt verbranden terwijl je thuis bent. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf een iets actievere levensstijl aan te meten. Dit is de belangrijkste stap.

  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk actief bezig bent. Dit betekent dat je zodra je klaar bent met TV kijken bezig gaat zijn in je huis.
  • Verschillende onderzoeken laten zien dat de dagelijkse huishoud klusjes helpen om calorieën te verbranden. Omdat je deze sowieso moet doen, hoef je je geen zorgen te maken dat je iets extra’s moet doen. Je kunt bijvoorbeeld het gras maaien, je auto wassen, stofzuigen, tuinieren of je bezig houden met één van de vele andere huishoud klusjes.
  • Zorg ervoor dat je je handen en voeten beweegt terwijl je televisie kijkt. Je kunt bijvoorbeeld oefeningen met je handen doen. Er zijn van die handige stressballetjes waarin je kunt knijpen. Als je dit elke dag doet terwijl je TV zit te kijken verbrand je toch een hoop calorieën en daarnaast worden je handen ook sterker.
  • Zorg ervoor dat je geen ongezonde snacks eet als je achter de buis kruipt. Er zijn genoeg gezonde en toch lekkere opties zoals wat fruit, een mueslireep etc. die de ongezonde hap goed kunnen vervangen.
  • Laat ook de frisdranken zoals cola links liggen omdat deze ook vol zitten van de calorieën.

Je Moet Ook Je Levensstijl Veranderen

Als je inderdaad wat lichter wordt wild dit niet zeggen dat je weer terug kan gaan naar je oude ritme. Je moet constant bezig zijn om gezond te leven anders komen de kilo’s er weer net zo hard aan. Je moet eigenlijk je hele levensstijl omzetten.

Zorg Ervoor Dat Je De Steun Hebt Van Vrienden En Familie

Je zult het waarschijnlijk niet waarderen als iemand je ongezonde snacks aanbied terwijl je aan het afvallen bent. Stel daarom je vrienden en familie op de hoogte van jou doelstellingen zodat je hun steun kan verwachten. Misschien kan je iemand vinden in je familie of vriendenkring die ook wel wat af wil vallen. Als je dan vervolgens samen af valt is het nog een stuk leuker ook. Recepten uitwisselen, samen bewegen, over emoties praten etc. zijn een paar voordelen die je daaruit kan halen.

Schrijf een reactie