Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Wist Je Dat Uien Je Kunnen Helpen Met Gewichtsverlies?

uien

Uien worden al duizenden jaren gegeten. Rauw of gekookt: ze voegen veel smaak toe aan gerechten. Daarnaast zijn ze ook goed voor de gezondheid en beschikken ze over eigenschappen waar je van afvalt.

Wat kunnen uien voor je doen?
Uien kunnen je lichaam veel goed doen:

  • Allereerst zijn uien goed voor de hart – en bloedvaten; ze verlagen de bloeddruk en het cholesterol. Hierdoor voel je je beter en heb je meer energie.
  • Uien bevatten ook talloze voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Studies hebben aangetoond dat een uitgebalanceerd dieet met alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft er voor zorgt dat je minder lekkere trek hebt.
  • Tenslotte helpt de combinatie van vitaminen en mineralen voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Wanneer je bloedsuikerspiegel in balans is zul je je minder snel te buiten gaan aan snoep.

Hoewel dit alles niet direct gerelateerd is aan afvallen helpt het je wel je dieet beter vol te houden. Je zult absoluut veel baat hebben bij het eten van uien als je wilt afvallen. Er wordt zelfs beweerd dat uien vetreserves afbreken, maar daar zijn tot op heden geen harde bewijzen voor geleverd.

Het uiensoepdieet
Mensen die willen afvallen en hun lichaam willen ontgiften wordt wel eens een uiensoepdieet aangeraden. Voor dit dieet moet je een grote pan uiensoep koken en dagenlang alleen maar deze soep eten. Dit extreme dieet raden we beslist af. Het lichaam dat zo gemarteld wordt gaat in de “uithongerings-modus” en probeert zoveel mogelijk calorieën als vet op te slaan, omdat het lichaam zich voorbereid op een crisis waarin het helemaal geen voedingsstoffen meer binnenkrijgt.

Soorten uien
Er zijn talloze soorten uien en er zijn oneindig veel manieren om ze aan je dieet toe te voegen. Allereerst kun je ze in droge vorm krijgen: onder andere gele, witte en rode. Er zijn ook zoetere droge varianten zoals Spaanse en Bermuda. Daarnaast zijn er natuurlijk de gewone ui, de rode ui en de lente-ui.

Voeg uien toe aan je dieet.
Uien kunnen aan talloze gerechten en op vele verschillende manieren worden toegevoegd.

  • Rauwe ui kun je aan allerhande salades toevoegen: groene salades, pasta salades of aardappelsalades. Je kunt het ook toevoegen aan sandwiches en broodjes.
  • In gefruite vorm kun je uien toevoegen aan roerbakgerechten, pasta’s, soepen en eigenlijk aan elk gerecht wat je maar kan bedenken.
  • Gedroogde uien kun je op dezelfde manier verwerken. Je kunt ze wel het beste even laten wellen als je ze in droge gerechten wilt gebruiken.
  • Lente-uitjes kun zowel rauw als gekookt aan je gerechten toevoegen.

Uien zijn op talloze manieren goed voor je gezondheid en helpen je indirect af te vallen. Je kunt ze aan talloze gerechten toevoegen, en ze kunnen gerechten net dat beetje extra geven dat het verschil maakt

Schrijf een reactie