Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Verbrand enorm veel calorieën met je natuurlijke lichaamsprocessen

Er zijn een aantal natuurlijke processen die in het lichaam plaatsvinden die enorme hoeveelheden calorieën verbranden. De hierna besproken natuurlijke processen kunnen je helpen om snel grote hoeveelheden vet te verbranden. De resultaten zijn snel en vooral blijvend. Onderstaand de vijf belangrijkste ‘energieverslinders’ van het lichaam.

1. De stofwisselingssnelheid
Voeg spiermassa toe aan je lichaam. Dat is de snelste en meest effectieve manier om je stofwisseling te versnellen. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je lichaam zal verbranden. Door wat spiermassa toe te voegen, kun je per dag gemakkelijk 50 calorieën meer verbranden. Meer spieren, minder vet – zo simpel is het, en het bewijs zie je in de fitnessclub rondlopen.

2. Verzwaring, de sleutel tot succes
Een ander natuurlijk lichaamsproces dat veel energie kost, is de reactie van het lichaam op geleidelijke verzwaring van de belasting. Dit betekent dat je bij het volgen van je trainingsprogramma stap voor stap hogere eisen aan je lichaam stelt. Onafhankelijk van het soort training dat je doet, is dit de sleutel tot succes. Probeer je lichaam elke keer iets meer uit te dagen. Na een tijdje zul je beslist resultaat zien.

3. De beste waarde voor je tijd en inspanning
Streef naar korte, intensieve oefeningen. Hiermee behaal je de beste resultaten in de korst mogelijke tijd en met de minste inspanning! Je optimaliseert hiermee je resultaten ten opzichte van de geïnvesteerde tijd en inspanning (en geld). Je lichaam zal snel leren om zich zelf in zo kort mogelijk tijd op te bouwen, te genezen en te herstellen. Al deze processen zullen sneller dan voorheen plaats vinden. Je lichaam zal ook beter voorbereid zijn op de volgende trainingssessie.

4. Bied je lichaam voldoende rust
Het is absoluut noodzakelijk voor het goed functioneren van je lichaam om het voldoende tijd voor rust en herstel te geven. Een te lang aanhoudende belasting verslijt het lichaam en leidt tot beschadigingen. Het wordt dan veel en veel moeilijker voor het lichaam om zichzelf hiervan te stellen. Het lichaam is op een verbazingwekkende manier zelfreparerend, maar heeft daarvoor de tijd nodig. Bovendien moet je daar niet te lang mee wachten.

Geen tijd om te rusten?
Als je een zeer hectisch leven hebt, met een overvolle dagindeling, dan onthoud je je eigen lichaam iets – namelijk de tijd om zichzelf te repareren. De ideale manier om te rusten is tussen de dagdelen door (middagpauze, na het werk, na het avondeten). Zorg dat je elke nacht voldoende nachtrust krijgt, bij voorkeur 7 – 8 uur slaap per nacht. Daarmee heeft het lichaam genoeg tijd om alle herstelprocessen uit te voeren.

Spierherstel
Het lichaam repareert onder meer spieren en weefsels. Als je aan krachttraining doet, hebben je spieren na elke sessie tijd nodig om zich te herstellen. Het beste is om je spieren hiervoor één tot drie dagen rust te geven. Dit is het ideale ritme voor iemand die slank wil worden (niet voor iemand die een professionele body builder wil worden).

5. Lichaam, geest en ziel
Lichaam, geest en ziel zijn nauw met elkaar verbonden en het één kan niet zonder het andere. Dit is een universeel gegeven en de uitdaging voor ieder mens. Houd hier rekening mee als je aan het afvallen bent. Het begint allemaal in je geest, en daar eindigt het ook. Je hebt uiteindelijk je geestkracht nodig om succesvol af te vallen en je kunt je geestkracht zelfs inzetten om je lichaam aan te sporen slanker te worden. En als dat uiteindelijk lukt, dan weet je ook dat het te danken is aan je eigen geestkracht – iets om trots op te zijn.

Schrijf een reactie