Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Verlies vet, geen spieren! Het hoofddoel dat je zou moeten hebben bij het afvallen

Iedereen wil fit en gezond zijn en blijven, er goed uitzien, aantrekkelijk zijn. Maar voor de meesten van ons is dat echt niet zo gemakkelijk om te bereiken. Duizenden mensen in de wereld worstelen met hun gewicht en hun pogingen om af te vallen. Hoe kun je nu echt op verantwoorde wijze succesvol afvallen?

Duizenden websites op het internet vertellen je hoe je fit, slank en gezond kunt worden en blijven. Maar wat moet je geloven en wat niet? Heel veel artikelen zijnincompleet of vertellen eenvoudigweg niet de waarheid. Het is heel gemakkelijk om op de verkeerde weg geleid te worden. Zelfs zodanig, dat het kan leiden tot schadelijke effecten voor je gezondheid.

Hoe weet je nu of je iets moet geloven of niet? Hoe weet je nu of de informatie klopt? Wat is waar en wat is niet waar? Zijn al die crash diëten nu effectief of niet? Lees hieronder de waarheid over de crash diëten die zovele sterren hebben ‘geholpen’. Want om echt af te vallen moet je vet verliezen en spieren opbouwen, en niet omgekeerd.

Crash diëten en nog veel meer …

Overal in de media hoor je over crash diëten. Op televisie, op de radio, op internet. Op het werk hoor je collega’s erover praten. Vrienden praten erover tijdens een gezellig etentje in een restaurant … Crash diëten worden gezien als een gemakkelijke en snelle manier om af te vallen. Je hoeft er maar heel even voor af te zien, en weg zijn de kilo’s! Veel crash diëten zijn zogenaamd gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke onderzoeksresultaten. Maar is dit waar?

Op televisie zien we de beroemde sterren en bekende Nederlanders die met een crash dieet in korte tijd ettelijke kilo’s zijn kwijtgeraakt. De sterren maken veel reclame voor hun dieet en verkondigen overal hoeveel ze ermee zijn afgevallen. Al snel geloven we hen en beginnen te denken dat dit dieet iets voor ons zou kunnen zijn. De crash diëten worden immers ook lovend besproken in de vertrouwde bladen die we lezen. Op die informatie kunnen we toch wel afgaan?

Crash diëten zijn inderdaad effectief. Dat wil zeggen: je kunt er in korte tijd vele kilo’s mee verliezen. De manier waarop dat gebeurt, is door middel van uithongering, vloeibaar voedsel, reinigings- en ontgiftingsdiëten, enzovoorts. Op die manier kun je zeker snel gewicht verliezen, en wel binnen 7 tot 10 dagen.

Het werkelijke effect van crash diëten …

Hoewel crash diëten leiden tot gewichtsverlies, bestaat dit verlies aan gewicht geheel uit spiermassa en niet uit vet. In feite heb je dan het tegenovergestelde bereikt van wat je wilde. Je bent wel gewicht kwijt, maar geen vet. Maar wat we willen bij gewichtsverlies is het verbranden van alle in het lichaam opgeslagen vetten. Wat we willen is spieropbouw en een betere conditie. Wat we willen is een snellere stofwisseling, zodat ons lichaam sneller caloriën kan verbranden. Crash diëten vertragen juist de stofwisseling. Zodra je er mee ophoudt, kom je des te sneller weer aan. Begin dus niet aan crash diëten. Het is niet de goede manier om af te vallen!

Schrijf een reactie