Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Voedingsmiddelen die de stofwisseling bevorderen

Inleiding
Als je af wilt slanken dan zou je moeten overwegen voedingsmiddelen te gebruiken die je stofwisseling bevorderen. De stofwisseling wordt ook wel metabolisme genoemd en het is het geheel van biochemische processen die plaats vinden in het cellen organismen. Enzymen spelen hierbij een centrale rol. Het menselijk lichaam verbrandt calorieën om zo de basistaken te kunnen uitvoeren, zoals het verteringsproces, ademen, de circulatie van het bloed in het lichaam, het verwijderen van afvalstoffen en het reguleren van de lichaamstemperatuur.
Producten die de stofwisseling bevorderen bevatten over het algemeen weinig calorieën, zijn rijk aan vezels en bevatten veel voedingsstoffen. Het voordeel van deze producten is dat je de stofwisseling bevordert, waardoor je niet alleen sneller afvalt en beter de afvalstoffen uit je lichaam kan filteren, maar het zal je zelfs helpen beter te ademen.

De wonderlijke werking van olijf olie
De producten die de stofwisseling bevorderen zijn over het algemeen natuurlijke producten, zoals olijf olie. Olijf olie heeft veel goede kwaliteiten, waarvan het bevorderen van de stofwisseling er slechts een is. Olijf olie bevat omega 3 welke verantwoordelijk is voor het wijzigen van het hormoon leptin, welke direct invloed uitoefent op de stofwisseling en bepaalt of calorieën verbrandt worden of opgeslagen worden als vet. Andere voedingsmiddelen die veel omega 3 bevatten zijn vis, zoals zalm, tonijn en sardientjes.

De heilzame werking van groene thee
Een ander product waarvan bekend is dat het de stofwisseling bevorderd is groene thee. Het is niet per se een voedingsmiddel, maar het is wel een van de meest effectieve producten waarmee de stofwisseling versneld kan worden. Het wordt over het algemeen aangeraden zo’n twee kopjes groene thee per dag te drinken. Dit brengt ons op een ander product dat veel heilzame werkingen heeft, namelijk water. Water kan evenmin geclassificeerd worden als voedsel, maar het is wel een enorm effectief middel om de stofwisseling te bevorderen. Daarnaast heeft het veel andere heilzame werkingen. Andere vloeibaar voedsel die de stofwisseling bevorderen zijn zwarte thee, koffie en maté. Deze producten bevatten allemaal cafeïne en/of het stofje EGCG, welke eveneens de stofwisseling bevordert.

Een appel per dag
Dat appels gezond zijn wisten veel mensen natuurlijk al. Maar dat ze ook de stofwisseling bevorderen weten veel mensen waarschijnlijk niet. Het grote voordeel van het eten van appels is dat appels je een vol gevoel geven, waardoor je niet teveel eet. Andere fruitsoorten die de stofwisseling bevorderen zijn bosbessen, meloen, grapefruit, bessen, sinaasappelen, ananas, citroen, limoen en aardbeien. Rauwe groenten en yoghurt bevorderen eveneens de stofwisseling.

Gloeiend hete stofwisseling
Als je van pittig en gekruid eten houdt zul je blij te horen zijn dat specerijen de stofwisseling bevorderen. Voorbeelden van specerijen zijn kaneel, pepers, Cayenne peper, jalapeno en alle andere pepers. Ze zijn in staat je stofwisseling te bevorderen omdat door het eten van deze pittige specerijen je hartslag versnelt, waardoor je stofwisseling sneller gaat werken. Onderzoek heeft aangetoond dat door het eten van pepers je stofwisseling drie uur lang 25% sneller werkt.

De kracht van wit vlees
Er zijn ook vleesproducten die de stofwisseling een flinke oppepper geven, zoals kip, kalkoen, varken, bizon vlees en mager rundvlees. Deze types vlees zorgen ervoor dat de stofwisseling harder moet werken omdat het meer energie kost dit soort vlees te verteren.

Brandstof voor de stofwisseling
In tegenstelling tot wat veel mensen denken en doen, is ontbijt juist de meest belangrijke maaltijd van de dag. Het is als het ware de sleutel waarmee je de stofwisseling ’s ochtends start. Een goed ontbijt bevat fruit en volkoren producten. Het is belangrijk geen maaltijden over te slaan omdat dit juist helemaal niet goed is voor de stofwisseling. Eet dus ook goed tussen de middag maar eet met mate. ’s Avonds zou je maaltijd vooral veel groentes moeten bevatten en magere proteïnen zodat het niet te zwaar op de maag valt. Tussen deze drie maaltijden door kun je kleine gezonde snacks eten. Idealiter zou je zo’n zes maaltijden per dag eten in plaats van drie grote maaltijden per dag. Het gevaar met drie grote maaltijden per dag is dat je lichaam ineens een gigantische hoeveelheid calorieën binnenkrijgt waar het zo gauw geen doel voor heeft. Je lichaam gaat deze calorieën dus vervolgens opslaan als vet. Dit kan dus voorkomen worden door meerdere kleine maaltijden per dag te eten.

Schrijf een reactie