Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Voeg Guave Toe Aan Je Dieet En Val Nog Sneller Af

guava

Guave is hele gezonde, peervormige tropische vrucht. De smaak is een kruising tussen aardbeien en peren en er zit meer Vitamine C in guave dan in sinnaasappels Maar dat is nog niet alles: guave kan je ook helpen met afvallen.

Wat kan guave voor je betekenen?
Guave is niet alleen een gezonde tropische vrucht, ze bevat ook eigenschappen die het je gemakkelijker maken af te vallen.

  • Guave zit boordevol voedingsstoffen Het eten van guave past prima in een gezonde levensstijl. Studies hebben aangetoond dat een uitgebalanceerd dieet met alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft er voor zorgt dat je minder lekkere trek hebt.
  • Daarnaast zitten er ook veel vezels in . Vezels geven je snel een vol gevoel en omdat je ze niet zo snel verteert heb je minder snel trek in een tussendoortje.

Kies in de winkel de beste guave
Guave is nog niet zo bekend, en de meeste mensen weten dan ook niet waar ze op moeten letten bij het uitzoeken van een goede guave. Kies een guave met een glad oppervlak en zonder plekjes. De schil moet een beetje geel zijn, en een beetje meegeven wanneer je er zachtjes op drukt. De guave zou niet gevlekt, te zacht, te hard of groen moeten zijn.

Guave bewaren
Bewaar guave buiten de koelkast tot ze volledig rijp is. Wanneer ze rijp en zacht is kun je ze in een papieren zak nog twee dagen bewaren in de koelkast.

Het eten van guave
Je kunt guave op verschillende manieren eten. De keuze is aan jou.

  • Je kunt de guave in tweeën delen en leeglepelen zoals je dat met een zou grapefruit doen.
  • Wanneer de guave zacht genoeg is kun je het ook als een appel of peer met schil en al opeten.
  • Je kunt de guave natuurlijk ook in stukjes snijden en de zaden verwijderen. In het buitenland worden deze schijfjes vaak met roomkaas als dessert geserveerd.
  • Je kunt de guave ook koken en gebruiken in onder andere brood, gebak, jam en honing
  • Guaves zijn ook heerlijk in smoothies. Verwijder dan wel de zaden en pureer de vrucht goed.
  • Gepureerde guave is ook heerlijk als ingrediënt voor een sorbet.

Wees niet bang te experimenteren.
Guave is enorm veelzijdig. Je zult talloze heerlijke gerechten met guave ontdekken. Je kunt guave bijvoorbeeld ook aan marinades en barbecuesaus toevoegen. Hoe meer je experimenteert hoe groter de kans dat je je zelf een orgineel en heerlijk gerecht met guave weet te ontwikkelen. Word de guave expert van je vriendenkring!

Guave is een heerlijke, gezonde tropische vrucht die goed vult en onwaarschijnlijk veelzijdig is.

Schrijf een reactie