Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Voordelig fit worden

Wie wil er niet slank worden en blijven? Dit kun je het beste doen door in beweging te blijven en een trainingsprogramma te volgen. Fitnessclubs zijn tegenwoordig populair, maar helaas is het lidmaatschap ervan een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven. Als je een trainingsprogramma maakt dat je thuis kunt uitvoeren, kun je hiermee heel veel geld besparen.

Beweging is de sleutel tot fitness:
Maar ook op een andere manier kun je geld verdienen door te trainen. Je wordt er namelijk gezond door en kunt op die manier veel dokterskosten en eigen bijdragen besparen. Trainen is ziektepreventie zonder een cent voor medicijnen of supplementen uit te geven. Je lichaam krijgt meer weerstand en kan zich beter weren tegen allerlei veel voorkomende ziektes en kwalen, bijvoorbeeld verkoudheid, diabetes, te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, kanker, enzovoorts. Ziektekosten en verzekeringsbijdragen zijn tegenwoordig heel hoog, en daar kun je veel op besparen door gezond te leven en aan lichamelijke beweging te doen.

Hoe helpt beweging je eigenlijk hierbij? Laten we eerst eens kijken naar bloeddruk. Als je regelmatig traint, neemt het volume van je bloed af en zakt daarmee je bloeddruk zo’n 5 tot 10 millimeter. Hetzelfde kun je bereiken met bloeddrukverlagende medicijnen. Als je traint, zakt ook je bloedsuikerspiegel en blijft op een constant niveau. Hiermee voorkom je dat je diabetes ontwikkelt. Als je traint, begint je lichaam vet te verbranden, en verlaag je daarmee het slechte cholesterolgehalte in je bloed. Tegelijkertijd neemt het gehalte aan goede cholesterol toe. Het is een wetenschappelijk feit dat als je regelmatig traint, je gezonder wordt en minder medicijnen nodig hebt. Regelmatig trainen voorkomt eveneens darmkanker, osteoporose en hart- en vaatziekten.

Door te trainen slaap je beter, krijg je meer energie en kun je de hele dag door actief blijven, zonder moe te worden. Je kunt dus meer werken zonder moe te worden en zo meer geld verdienen.

Een goed trainingsprogramma bestaat uit twee soorten oefeningen: aerobische en anaerobische oefeningen. De laatste vorm van oefenen wordt ook wel kracht- of weerstandstraining genoemd.

Aerobische oefeningen:

Als je aerobische oefeningen doet, gaat je hartslag omhoog en zijn alle spieren in je lichaam actief aan het werk. Je stofwisseling gaat sneller lopen en je lichaam begint overtollig vet te verbranden. Je lichaam begint ook meer zuurstof op te nemen. Aerobische oefeningen die je buiten kunt doen zijn onder meer: lopen, hardlopen, joggen, fietsen, zwemmen, roeien, skiën, schaatsen en rolschaatsen. Dit zijn allemaal (bijna) gratis activiteiten. Door dagelijks 30 minuten één van deze activiteiten te doen, versnel je je stofwisseling, verbeter je je bloedsomloop, neem je meer zuurstof op en verbeter je je hartfunctie. Bovendien verbrand je er ongeveer 300 calorieën per keer mee. Aerobische oefeningen die je binnen kunt doen zijn: de loopband, de fietsmachine, de roeimachine en zwemmen. Het doel van alle aerobische oefeningen is om de hartslag te verhogen en dit gedurende enige tijd aan te houden. Hierdoor gaat je stofwisseling sneller werken en verbrandt je lichaam meer calorieën.

Anaerobische oefeningen:

Dit zijn krachttrainingsoefeningen, waarmee je je botten en gewrichten versterkt en je spiermassa toeneemt. Bovendien verbrand je met deze oefeningen nog eens extra calorieën, omdat je spieren in rust energie verbranden voor hun onderhoud. Ook voorkom je er osteoporose op latere leeftijd mee. Je kunt voor weinig geld de benodigde apparatuur en gewichten tweedehands aanschaffen. Kijk in de advertentieblaadjes en op internet om allerlei koopjes te vinden.

Het beste is om elke dag te trainen en het beste tijdstip om dat te doen is ’s ochtends vroeg, meteen na het opstaan. Waarom geld uitgeven aan afslankpillen en dure abonnementen voor fitnessclubs, als je door middel van thuis en buiten trainen zo veel goedkoper je doel kunt bereiken!!!

Schrijf een reactie