Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Wandelen– De eenvoudigste manier om op gewicht te blijven

Wandelen wordt weleens over het hoofd gezien door mensen die willen afslanken omdat zij denken dat het niet zoveel energie vergt als het doen van fitness. Ze betalen een hoop geld voor een sportschool en komen er dan achter dat ze daar ook moeten wandelen – op de band. Of ze kopen een half maandsalaris aan fitnessapparaten terwijl ze evenveel gewicht kunnen verliezen met een hele eenvoudige en goedkope oefening: wandelen.
Jawel. Wandelen is de goedkoopste oefening die je kunt doen. Alles wat je hoeft te doen is iets gemakkelijks aan te trekken, de juiste schoenen uit te kiezen en je kunt zo op pad.

De juiste manier van wandelen
Sommige mensen klagen dat er niets gebeurt als ze wandelen, maar dat is niet waar. Met wandelen kun je evenveel calorieën verbranden als je zou doen als je zou gaan racefietsen, als je het maar op de juiste manier doet. En dat is het probleem. Veel mensen weten niet hoe ze moeten wandelen. Wil je gewicht verliezen, kies dan een tempo dat enige inspanning vereist en wandel regelmatig.
Een gewone wandeling van een half uur verbrandt tussen de 100 en 150 calorieën, kies je een stevig tempo dan verbrand je in een half uur al snel 200 tot 250 calorieën

Hoe doe je dat – wandelen op de juiste manier?
Hoe weet je nu dat je goed wandelt? Hier zijn een aantal punten waar je op zou moeten letten wanneer je weer gaat wandelen:
Houd je lichaam zo recht mogelijk (vooral je rug). Een goede houding is erg belangrijk
Probeer in plaats van grote stappen meer stappen per minuut te doen door wat kleinere stappen te nemen.
Houdt een stevig tempo aan. Een stevig tempo betekent dat je toch wel 5 kilometer in een uur zou moeten kunnen afleggen. Om te weten te komen of je snel genoeg loopt kun je de tijd opnemen die je nodig hebt om een kilometer te lopen. Kun je dat in 12 minuten dan loop je een goed tempo.
Haal tijdens het wandelen diep adem. Niets is zo belangrijk tijdens het wandelen als een goede ademhaling
Maak je wandelingen lang genoeg. Een wandeling zou tussen de 30 en de 60 minuten moeten duren

Punten die je niet moet vergeten
Als je lange tijd weinig aan sport hebt gedaan is wandelen aan te raden. Ga toch voor de zekerheid altijd eerst even naar je huisarts. Begin met korte, rustige wandelingen. Na een paar dagen kun je dan zowel de lengte als de snelheid geleidelijk opvoeren. Als je al in conditie bent kun je zo snel en zo lang wandelen als je wilt. Het is echter belangrijk dat je naar je lichaam luistert. Als je moe wordt laat dan het tempo wat zakken en ontspan.
Het is verstandig voor je gaat wandelen te stretchen. Als het ergens pijn doet tijdens het wandelen of je symptomen zoals ademtekort of misselijkheid vertoont stop dan met wandelen en neem contact op met je huisarts.
Regelmatig en stevig wandelen is de goedkoopste en eenvoudigste methode waarbij je gewicht kunt verliezen. Daarnaast versterkt wandelen het hart, je longen en verbetert het de circulatie. Begin dus nu met wandelen voor een beter lichaam en een betere gezondheid.

Schrijf een reactie