Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Wat moet je weten over afslanksupplementen?

Afvallen is tegenwoordig een trend. Veel mensen zijn op zoek naar middelen die helpen om gewicht te verliezen. De producenten van afslankmiddelen zijn gretig op deze behoefte ingesprongen en overvoeren de markt met allerlei producten. Niet alle afslankmiddelen zijn echter effectief. Erger nog, een groot deel ervan is zelfs schadelijk voor de gezondheid.

Hoe kun je nu weten of een product werkzaam is en niet schadelijk voor de gezondheid? Welk product kan je helpen bij je afvaldoelen? Welk product past bij jouw lichaam? Hoe kom je meer te weten over alle verschillende soorten afslankmiddelen die er zijn?

Op het internet vind je vele artikelen die de diverse soorten afslankmiddelen bespreken. Ook onderstaand vind je een toelichting op enkele middelen die er op de markt zijn.

Wat zijn veilige afslanksupplementen?

Als je een supplement koopt, kijk dan of het één van de volgende ingrediënten bevat (de lijst is niet compleet – er zijn nog veel meer veilige ingrediënten die worden gebruikt):

1.Groene thee – dit is een natuurlijk product dat met een hoog gehalte aan antioxidanten. Dat is zeer goed voor de gezondheid. Ook bevat groene thee enzymen die de vetverbranding stimuleren.
2.Resveratrol – dit is een stof die wordt aangetroffen op de huid van rode druiven. Deze stof stimuleert de stofwisseling, zodat je lichaam meer calorieën gaat verbranden. Resveratrol gaat ook veroudering tegen.

Wat zijn gevaarlijk afslanksupplementen?

Als je een supplement koopt, let er dan op dat het niet één van de volgende gevaarlijke ingrediënten bevat die zeer schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid (de lijst is niet compleet – er zijn nog veel meer gevaarlijke ingrediënten die worden gebruikt):

1.Efedra – dit is een stimulerend middel. Het onderdrukt je hongergevoel en versnelt je stofwisseling. Veel mensen klagen over hartklachten na het gebruik van dit middel.
2.Maaltijdvervangers – deze bestaan er in vele soorten en maten. Maaltijdvervangers moet je vermijden omdat ze grote hoeveelheden conserveermiddelen bevatten. Dat is schadelijk voor de gezondheid. Bovendien kweek je er slechte eetgewoontes mee aan in plaats van goede. Maaltijdvervangers zijn niet gericht op duurzame verandering van je leef- en eetgewoontes.

Vergeet niet dat alle afslanksupplementen hulpmiddelen zijn waar je niet te veel op moet steunen. Ze zijn bedoeld om te worden gebruikt naast een goed dieet en lichamelijke beweging. De bedoeling is niet dat je ze slikt of consumeert zonder verder ook maar iets te doen.

Als je jezelf afhankelijk maakt van afslankmiddelen kan dat je ook heel veel geld gaan kosten. Begin met een evenwichtig en gezond dieet en ga vervolgens op zoek naar veilige en natuurlijke middelen die je afvalprogramma kunnen ondersteunen. Verzeker jezelf er altijd van dat het middel dat je wilt gebruiken veilig is.

Schrijf een reactie