Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Wat zijn de belangrijkste afvalproblemen die mensen op dit moment hebben?

Supermodellen, Hollywood sterren, glitter and glamour. Slanke lijven, elegante jurken, kleurrijke bikini’s en badpakken. Magere actrices, half naakt gekleed, begeleid door heren met six-packs en gekleed in nauwe poloshirts, strakke spijkerbroeken en hippe overhemden. Wat ziet iedereen hierin, wat maakt deze mensen zo beroemd? Waarom overstelpen de media ons hiermee?

Iedereen is bezig met gewicht, met er goed uit zien, met je goed voelen. Tegenwoordig kun je haast niet meer dik zijn als je sociaal geaccepteerd wilt voelen. Meer nog, je moet slank en gespierd zijn, actief en dynamisch. Maar misschien zit er wel iets in om te proberen gezond te eten en te leven en aan sport te doen. Je hoeft niet perfect te worden, maar het zal je veel voordelen opleveren, vooral voor jezelf.

Ben je ook zo bezig met afvallen?

Sta je regelmatig te zweten op de loopband, maar boek je geen enkel resultaat? Tel je alle calorieën die je inneemt, maar is er nog steeds geen kilo af? Ben je moe van al die websites, blogs en e-boeken, omdat er nog steeds niks is veranderd? Ben je zelfs het dagdromen over een gezonder en slanker lichaam zat?

Als je denkt dat dit het is en dat er absoluut niets meer aan te doen valt, dan heb je het bij het verkeerde eind. Je staat niet alleen en er zijn duizenden mensen die net als jij lijden onder dit probleem. Ontdek nu wat de belangrijkste problemen bij het afvallen zijn en kijk of dat misschien bij jou ook het geval is.

De twee belangrijkste afvalproblemen uitgelegd

Hoe kan het nu dat je geen resultaten boekt, terwijl je je strikt aan het voorgeschreven dieet houdt en je uitslooft in de fitnessclub? Hoe komt het dat er geen pondje af gaat? Kan het zijn dat je te maken hebt met de onderstaande twee belangrijkste problemen bij het afvallen, die er toe leiden dat het afvallen mislukt?

1.Mensen zijn niet in staat het afvalprogramma te volgen
2.Mensen verliezen enig gewicht maar zijn niet in staat het vol te houden

Niet in staat het afvalprogramma te volgen

Het eerste probleem met afvallen waar mensen tegen aan lopen, is dat ze eenvoudigweg niet in staat zijn het voorgeschreven programma te volgen. Afvalprogramma’s bestaan meestal niet alleen uit een dieet dat je moet volgen en daarmee klaar. Een goed afvalprogramma heeft nog veel meer aspecten dan het eten alleen. Bijvoorbeeld, je levensstijl veranderen, stoppen met roken en drinken, zorgen voor goede nachtrust en evenwichtig leven.

Het niet vol kunnen houden van het afvalprogramma

Het tweede belangrijkste probleem bij het afvallen is dat mensen soms wel resultaten boeken, maar daarna het afvalprogramma er bij in laten schieten. Als resultaat daarvan zakken ze langzaam terug naar hun oude overgewicht en worden ze weer net zo zwaar als voorheen. Dat is het beruchte jojo-effect. Als je aan een afvalprogramma begint, moet je daarom je op lange termijn denken. Dat betekent dat je je ook voorbereidt op het volhouden van je programma en je nieuwe leef- en eetgewoontes, lang nadat je je ideale gewicht hebt bereikt.

Verantwoordelijkheid nemen voor je leven

Als je je in het leven niet proactief opstelt en verantwoording neemt voor je eigen handelen, zul je worden meegesleurd door de gebeurtenissen. Je leidt dan een reactief leven, dat heel moeilijk te besturen is. Vanaf het begin van je afvalprogramma moet je dit einddoel in het oog houden, namelijk dat je controle blijft houden over je leefgewoontes. Doe je dat niet, dan zul je terecht komen in een op en neer gaande beweging van aankomen en afvallen. Uiteindelijk is dan het afvallen mislukt. Probeer dit te voorkomen, door bovenstaande twee belangrijkste problemen bij het afvallen te begrijpen en te vermijden.

Schrijf een reactie