Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Werken diëten echt als men gewicht wil verliezen?

Diëten en gewicht verliezen worden meestal gezien als hetzelfde, omdat ze vaak in één adem worden genoemd. Als iemand zegt dat ze gewicht willen verliezen verwachten we ook dat ze gaan diëten. De meesten hebben het algemene idee dat diëten de beste manier is om af te vallen. Als we praten over gewichtsverlies is er geen betere reactie dan te gaan diëten!

Vraag eens aan uw familie of vrienden wat de beste manier is om gewicht te verliezen. Als antwoord zult u te horen krijgen dat wanneer u gewicht wilt verliezen, u op dieet moet gaan. Zoek op het internet eens naar gewichtverlies en u zult voornamelijk artikelen over diëten vinden. De grote vraag is echter of een dieet echt effectief is? Kan een dieet echt helpen bij het afvallen?

Onderstaand vind u enkele basispunten over diëten, zodat u daarna zelf kunt concluderen of het echt helpt of niet!

Natuurlijke reacties van het lichaam op diëten…

Ons lichaam is geworden zoals het nu is. We kunnen ons lichaam niet dwingen om te werken zoals we dat graag willen. Ja, we kunnen onze voet omhoog tillen en in onze handen klappen, maar we praten over het proces van het lichaam. Wij kunnen het lichaam niet dwingen om meer calorieën te gaan verbranden. De reactie van ons lichaam op een dieet heeft ongeveer 50% kans van slagen.

Als we ons lichaam op dieet zetten, bijvoorbeeld door het uit te hongeren, raakt het in paniek. Ons lichaam denkt dat het in crisis zit en zal daarom kleine beetjes calorieën verbranden. Het lichaam zal proberen de resterende calorieën te bewaren om het lichaam toch energie te kunnen geven. We kunnen niet zeggen: “Verbrand meer calorieën, ik zit niet in crisis”.

Dit is het verschrikkelijke resultaat van uithongering op onze spijsvertering. Het leert ons lichaam namelijk om vetten vast te houden, in plaats van ze te verbranden. Daarom kan uithongering leiden naar een verkeerd afslankproces. Dit kan vervolgens een groot probleem worden. Dus de volgende keer dat u wilt diëten, bedenk dat het lichaam uithongeren een ongewenst resultaat geeft!

Een dieet kan worden omgezet naar een goed resultaat!

Maaltijden overslaan is geen goed idee als u wilt afvallen. Het ontbijt overslaan is zelfs het ergste dat u kunt doen. Bij een normale werking van het lichaam, is het belangrijk dat de eerste maaltijd van de dag sneller wordt verbrand dan de laatste maaltijd. Het ontbijt overslaan en tijdens het avondeten meer eten zorgt voor gewichtstoename in plaats van gewichtsafname.

Onze maag trainen om minder te eten is ook een goed idee. We kunnen onze maag leren om minder te eten, maar vaker op een dag. Dit is bijzonder effectief, omdat het voedsel in smallere porties wordt verwerkt. Het is makkelijker om kleine porties te verbranden dan grote maaltijden.

Een dieet kan helpen als we het op de juiste manier doen. Het zou u juist kunnen helpen om af te vallen en hoeft geen opoffering te zijn.

Schrijf een reactie