Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Wissel je sporten af voor meer motivatie

De meeste mensen die besloten hebben dat het tijd is om af te vallen beginnen vol goede moed aan een sport. Het probleem is echter dat de meeste mensen hierin veel te hard van stap lopen en na een aantal keren gesport te hebben het liefst het bijltje erbij neer zouden willen gooien. Het kan zijn dat het gewoon te zwaar is en dat je het sporten niet meer leuk vindt. Of misschien sport je zo intensief dat je helemaal total loss bent als je weer thuis bent en de volgende dag bovendien moordende spierpijn hebt. Of misschien neemt het gewoon te veel van je kostbare tijd in beslag. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat de reden is, feit is dat je na verloop van tijd je motivatie door te blijven gaan verliest.
Het verlangen iets te doen wordt gevoed door motivatie. Als je voor een obstakel komt te staan helpt je motivatie je hier doorheen. Motivatie zorgt er voor dat je je dieet blijft volgen en dat je door blijft gaan met sporten.

Blijf gemotiveerd voor lichaamsbeweging
Je kunt ervoor zorgen dat je motivatie voor lichaamsbeweging op het juiste peil blijft door het volgende te overwegen:

    • Je houding ten opzichte van lichaamsbeweging:

Probeer lichaamsbeweging niet te zien als een taak, maar maak het leuk voor jezelf. Hou je doel voor ogen en onthoud de rol die lichaamsbeweging hierin speelt.

    • Voer de intensiteit geleidelijk op:

De meeste mensen gooien gelijk alles in de strijd als ze eindelijk aan het sporten gaan. Niet elk lichaam is echter hetzelfde en terwijl de een misschien wel 50 situps kan doen, hoeft dit niet automatisch te betekenen dat jij dit ook zonder problemen kan. Pak het rustig aan, want als je teveel tegelijk doet zul je alleen maar gedemotiveerd raken.

    • Maak de oefeningen leuker:

Als je thuis oefeningen doet kun je dit wat gemakkelijker maken door tegelijkertijd naar TV te kijken of naar muziek te luisteren. Als je naar een sportschool gaat kun je samen met een buddy gaan trainen zodat je wat aanspraak hebt en een stok achter de deur.

 

    • Zoek alternatieven en wissel af :

Telkens dezelfde oefeningen doen is niet alleen onproductief, maar het is ook behoorlijk saai. Zoek alternatieve sporten of oefeningen en wissel je routine zoveel mogelijk af. Als je lichaam namelijk gewend raakt aan een bepaalde oefening, dan zul je er weinig tot geen effect van ondervinden.

Actief zijn is iets wat je je eigen kan maken. Als je het rustig aanpakt en genoeg afwisselt zul je zien dat je het leuk vindt en dat je er de motivatie voor hebt om er mee door te gaan.

Schrijf een reactie