Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Zo krijg je minder calorieën binnen. Tips om snel af te vallen

Als je wilt afvallen zul je er achter moeten zien te komen waarom je zwaarder bent geworden. Waarom wordt iemand te dik? De twee meest voorkomende oorzaken zijn een onevenwichtig dieet en een gebrek aan beweging. Ongezonde eetgewoontes zijn vaak de oorzaak van overgewicht..

Vetopslag
Als je heel veel eet wordt het teveel aan energie opgeslagen als vet. Wanneer je ook nog eens weinig beweegt, en dus weinig energie verbrandt, wordt alle energie opgeslagen in je lichaam. Het vet stapelt zich elke dag verder op en je wordt zwaarder en zwaarder.

Teveel calorieën
Wanneer je lichaam niet in staat is de extra calorieën te verbranden, worden de calorieën omgezet in vet. Je moet dus een evenwicht zien te vinden tussen de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt en de hoeveelheid die je verbrandt. Een uitgebalanceerd dieet kan je helpen de opname van calorieën in evenwicht te brengen met de hoeveelheid beweging.

Kijk eens kritisch naar je eetpatroon
Voor je overgaat op een gezond dieet, is het goed eerst te kijken wat je nu eet. Wat, hoeveel en wanneer ben je gewend om te eten? Ben je dol op junk food zoals gebak, pizza en patat, dan zul je dat moeten opgeven. Om een nieuw gezond dieet samen te kunnen stellen zul je moeten begrijpen welke dingen je nu beter niet meer kunt eten.

Waarom junk food slecht voor je is
Junk food bevat geen voedingsstoffen die je nodig hebt voor het goed functioneren van je lichaam. Junk food bevat veel vet en is rijk aan calorieën. Deze calorieën zijn moeilijk te verbranden door de normale lichaamsfuncties. Ze worden alleen verbrandt door intensieve fysieke activiteit, zoals sporten of fitnessen. Dit is de belangrijkste reden waarom dieetisten aanraden geen junk food meer te eten als je wilt afvallen.

Hoe krijg je dat voor elkaar: minder junk food eten?
Helemaal niet meer eten is natuurlijk geen oplossing. In plaats van junk food zul je nu gezonde dingen moeten gaan eten. Dat is de enige manier om af te vallen. Als je wilt afvallen zit er niets anders dan je eetpatroon te veranderen. Stel zelf een gezond dieet samen of praat eens met een dieetist. Je zult minder gebak, chocolade, ijs en gefrituurd voedsel moeten eten. Daarvoor in de plaats zou je onder andere bij elke maaltijd een salade moeten eten en de hele dag door veel water moeten drinken.

Eet vaker, maar minder
Probeer vaker te eten, maar probeer minder te eten per maaltijd. Eet als tussendoortjes geen koekjes of chocolaatjes maar fruit en salades. Salades bevatten niet alleen veel noodzakelijke voedingsstoffen, ze vullen ook de maag, wat het gemakkelijker maakt de verleidingen van junk food te verstaan. Vaker een kleinere maaltijd eten voorkomt dat je teveel tegelijkertijd eet. Door vaker te eten wordt de stofwisseling versneld, waardoor je meer calorieën per dag verbrandt.

Schrijf een reactie