Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Zorgen Pompoenen Voor Gewichtsverlies?

pompoenen

Wanneer mensen aan pompoenen denken, wordt meestal aan pompoentaart of Halloween gedacht. Dat geldt in ieder geval voor de meeste mensen. Pompoenen hebben echter meer mogelijkheden dan dat!

Wat Pompoen Voor U Doet

Pompoen bevat veel voedingsstoffen die uw lichaam op verschillende manieren kan helpen.

  • Deze vrucht zit vol vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Het zorgt daarom dat het lichaam minder behoefte heeft aan tussendoortjes, dankzij deze voedingsstoffen.
  • Daarbij is de pompoen rijk aan vezels, zodat u langer verzadigt voelt en uw bloedsuiker niveau reguleert. Dit vermindert de behoefte naar zoetwaren.
  • Pompoen kan voor vele gerechten worden gebruikt. Veel van deze gerechten zullen een warm en behaaglijk gevoel geven als nagerecht met weinig tot geen suiker.

Pompoen kopen

De pompoen kan in twee vormen gekocht worden. Als puree in een blik met of zonder ‘pompoentaart specerijen’ eraan toegevoegd. Dit is ideaal om het hele jaar door te kunnen kopen. Dan bestaat er de hele variant tijdens de herfst. Dit kan erg economisch voor u zijn en u kunt ze op verschillende locaties verkrijgen. De pompoen kan op verschillende manieren gekocht worden als u ze als geheel koopt.

Pompoen uitkiezen

Kleinere pompoenen zijn zoeter, minder waterig en minder korrelig. Hoe groter de pompoen is, hoe meer water, minder zoet en meer korrelig de textuur zal zijn. Voor het bakken kunt u het beste pompoenen tussen de 15-20 cm gebruiken. Voor andere manieren van voorbereiden, kunt u een eigen favoriet proberen te vinden.

Pompoen klaarmaken

Als u nog nooit de pulp uit de hele pompoen heeft gehaald, is het nu de tijd om te leren. U kunt het koken, roosteren en ermee experimenteren.

  • Om pompoenpuree te maken, moet u de pompoen wassen, door midden delen en de zaden eruit halen, samen met het draderige weefsel dat ermee verbonden is. Kook ze dan door te bakken, stomen of in de magnetron totdat het vlees mooi zacht is. Verwijder het vlees van de buitenste schil en stop het in de blender totdat het zacht is.
  • U kunt van deze puree taart, cakejes, smoothies en andere heerlijke gerechten maken. Om een typische dessertsmaak te krijgen kunt er kaneel en nootmuskaat aan toevoegen.
  • U kunt de pompoen ook koken. Snijd het vlees in stukken en kook deze tot pulp. Dit kan daarna gestampt worden zoals een aardappel. Deze puree kan gebruikt worden voor soepen of groentegerechten.
  • Pompoen kan ook in de oven worden geroosterd en net als andere gebakken fruit gegeten worden.
  • U kunt geroosterde pompoenstukken roosteren met olie, zout en peper en ze daarna met vlees en andere groenten serveren.

De pompoenen worden misschien niet in grote hoeveelheden gegeten. Maar het is heerlijk en voedzaam en heeft veel voordelen voor uw dieetschema. U zou het zeker een keer moeten proberen en op verschillende manieren. Wees niet bang om met gerechten te experimenteren.

Schrijf een reactie