Afslank Artikelen

10 manieren om gewicht te verliezen

Afvallen is tegenwoordig een trend. Er zijn heel veel afvalprogramma’s en afslankmiddelen en –producten op de markt. Helaas zijn maar enkele mensen in staat succesvol af te vallen en mislukt het velen. Als je gewicht wilt verliezen en blijvend op een laag gewicht wilt blijven, dan moet je namelijk je leefstijl veranderen, in plaats van snelle dieetprogramma’s te volgen of afslankmiddelen te nemen.

Onderstaand volgen tien manieren om op een pijnloze manier af te vallen.

Sla het ontbijt niet over:

Veel mensen die beginnen met diëten leven met het misverstand dat dat betekent dat ze minder moeten eten, en het eerste wat ze dan doen is het overslaan van het ontbijt om het aantal calorieën te verminderen. Maar als je je ontbijt overslaat, blijft je stofwisseling op een heel laag pitje en verbrandt je lichaam heel moeilijk calorieën, zelfs als je later op de dag wel begint te eten. Een kop magere yoghurt of melk met muesli en wat fruit, bijvoorbeeld een appel of een banaan of een glas magere melk vormen samen een perfect ontbijt.

Ga ’s avonds laat niet schransen:

Stel een vaste tijd in voor het avondeten en doe je keukendeur daarna dicht, met het vaste besluit dat je niets meer zult eten. Er moeten minstens 4 uur zitten tussen je laatste maaltijd en het tijdstip waarop je gaat slapen. Het eten van voedsel en vervolgens gaan slapen vertraagt namelijk je stofwisseling aanzienlijk, waardoor je lichaam veel meer calorieën opneemt en je in gewicht zult aankomen.

Drink water:

Vruchtensappen en frisdranken bevatten veel calorieën. Als je dorst hebt, dan kun je het beste water drinken. Water bevat namelijk helemaal geen calorieën. Je kunt ook vers vruchtensap (bijvoorbeeld limoen of sinaasappel), groentesap (wortels, rode bietjes) of magere melk of karnemelk drinken. Alcohol bevat heel veel calorieën. Probeer daarom je alcoholgebruik te beperken of te stoppen. Het drinken van groene thee is heel gezond en verbetert je stofwisseling.

Eet fruit en groente:

Neem dagelijks minstens vijf porties groente of fruit in. Groenten en fruit zijn heel voedzaam omdat ze vezels, vitaminen en mineralen bevatten. Ze helpen je lichaam gezond te blijven en ziektes te voorkomen. Zorg dat je huis gevuld is met groenten en fruit. Als je dan trek in een tussendoortje hebt, kun je een fruit- of groentesalade maken. Dat is lekker, gezond en voedzaam.

Eet volle granen:

Eet geen witbrood maar volkorenbrood. Eet geen witte rijst maar bruine rijst. Zelfs pasta kun je in volkoren versie kopen. Door volle granen te eten in plaats van geraffineerde producten krijg je meer vezels, vitaminen en mineralen binnen en zul je je sneller vol voelen.

Ga zo weinig mogelijk uit eten:

Uit eten gaan is gezellig, maar helaas, het eten in restaurants en vooral in fastfood restaurants zit vol met calorieën. Vermijd deze plekken voorlopig dus, of zoek een restaurant uit dat wel gezond, vetarm en caloriearm voedsel serveert. Als je naar een feest, receptie of buffet gaat, eet dan thuis eerst een gezonde snack, zodat je minder honger zult hebben en op het feest minder zult eten.

Eet gematigd:

Niet alleen wat je wel of niet eet is belangrijk, maar ook hoe veel je eet. Te veel is nooit goed. Probeer altijd gematigd te eten, dat wil zeggen, kleine porties. Je zult dan heel snel afvallen.

Loop:

Elke stap die je zet is letterlijk een stap dichterbij het bereiken van je doel. Loop dus zo vaak en zo veel als het kan. Loop naar je werk, naar de winkel, neem de trap in plaats van de lift. Door te lopen verbeter je je stofwisseling en kan je lichaam meer calorieën verbranden.

Eet eiwitrijk voedsel:

Eet een dieet dat rijk is aan eiwitten. Eiwitten zorgen er voor dat je je uren lang verzadigd voelt en zijn bovendien zeer gezond. Goede bronnen van eiwitten zijn: mager vlees, gevogelte, magere zuivelproducten, eieren, noten, pinda’s en peulvruchten.

Eet magere en light producten:

Eet zoveel mogelijk magere en light producten. Deze bevatten minder vet en minder calorieën en zorgen ervoor dat je sneller afvalt.

Schrijf een reactie