Afslank Artikelen

7 manieren om deze maand al enkele kilo’s te verliezen

Het is op dit moment een grote trend om een dieet te volgen en slank te willen worden. Maar hoeveel mensen lukt dit ook daadwerkelijk? Slechts enkelen!

Mensen geven heel veel geld uit aan dieetproducten, in het bijzonder in de Verenigde Staten. Desondanks heeft dit land het hoogste percentage aan mensen met overgewicht en neemt het aantal sterfgevallen door obesitas toe.

Er zijn heel veel dieetplannen en afslankpillen op de markt. Niettemin blijven veel mensen te dik. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat mensen verward raken door de grote hoeveelheid informatie die op hen afkomt. Ze begrijpen niet meer wat ze nu precies moeten doen om af te vallen en hoe ze een dieetplan moeten volgen. Ze verliezen uiteindelijk hun vertrouwen in alle diëten en programma’s. Ook afslankpillen werken vaak niet zoals ze beloven. Fabrikanten schrijven vaak misleidende teksten op de etiketten. Ook hierdoor raken mensen ontmoedigd en gefrustreerd.

Hoe kun je nu echt enkele kilo’s verliezen en gezond blijven?

1. Sla het ontbijt niet over:
Als eerste moet je nooit het ontbijt overslaan. Dat is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Waarom? Dit brengt je stofwisseling op gang. Wat voor ontbijt moet je eten? Brood, spek, eieren, granen? Nee, dit moet je juist vermijden. Probeer fruit te eten. Begin de dag met heel veel fruit, zo veel als je kunt. Fruit bevat vezels, vitamines en andere voedingsstoffen, en helpt je gezond te blijven en ziektes te voorkomen. Voor je ontbijt kun je zo veel appels, sinaasappels, bananen, frambozen, aardbeien, peren en meloen eten als je maar wilt.

2. Verminder de hoeveelheid vlees die je eet:
Beperk de hoeveelheid vlees die je eet. Er zijn mensen die bij elke maaltijd vlees eten, maar door minder vaak vlees te eten zul je afvallen. Te veel vlees eten is bovendien schadelijk voor de gezondheid en leidt tot ziektes.

3. Eet salades:
Zorg ervoor dat je bij de hoofdmaaltijd altijd een salade eet. Salades zijn rijk aan voedingsstoffen, bevatten weinig calorieën, vullen de maag en zijn goed voor de gezondheid. Als je niet houdt van de smaak van rauwe, ongekookte groentes en slasoorten, dan kun je een dressing op basis van yoghurt maken, die weinig calorieën bevat. Hier kun je zout, peper en limoensap aan toe voegen, en je hebt dan een heerlijke dressing.

4. Vermijd verwerkt en verpakt voedsel en blikvoeding:
Alle voedselproducten in blik of in een pakje bevatten veel koolhydraten, vetten, suikers, conserveermiddelen en calorieën. Vermijd al deze producten als je wilt afvallen. Ontbijtproducten bevatten veel suiker. Chips en kaas bevatten veel vet. Deze producten leiden allemaal tot overgewicht en zijn in het bijzonder schadelijk voor kinderen.

5. Eet veel rauwe groenten:
Eet rauwe groentes zoals komkommer, wortels, broccoli, bloemkool, tomaten en spinazie. Groentes zijn voedzaam en gezond. Houd je niet van rauwe groentes, wok ze dan heel even in wat olijfolie.

6. Beperk de hoeveelheid zuivelproducten:
Zuivelproducten bevatten calcium en eiwitten en zijn goed voor het lichaam. Helaas bevatten ze ook veel dierlijke vetten. Daarom moet je proberen het eten van zuivelproducten tot maximaal driemaal per week te beperken.

7. Beweging is de sleutel tot gewichtsverlies:
Het beste zijn aerobische oefeningen en krachttraining. Hiermee wordt je stofwisseling versneld en zal je lichaam sneller calorieën kunnen verbranden.

Als je deze zeven tips stapje voor stapje begint toe te passen in je leven, zul je in een maand tijd enkele kilo’s kunnen verliezen.

Schrijf een reactie