Afslank Artikelen

Hardlopen, Joggen en Slapen om Dun te Worden

Regelmaat hardlopen en joggen zorgt ervoor dat je fysieke conditie erop vooruit gaat en het brengt ook andere voordelen met zich mee. Hardlopen en joggen kunnen je mentaal en fysiek plezier geven.

De Voordelen van Hardlopen
Wist je dat regelmatig hardlopen een zeer positief effect heeft op je algemene gezondheid? Een aantal goede gevolgen van hardlopen zijn:

  • Het maakt je hart sterker.
  • Het is goed voor het ademhaling systeem.
  • Het versnelt je spijsvertering en voorkomt en verhelpt problemen met de spijsvertering.
  • Het zorgt ervoor dat je je energieker voelt.
  • Je verbrand vet terwijl je hardloopt en zo val je af.
  • Het vergroot je eetlust.
  • Je zult beter slapen.

Plezier Hebben in het Hardlopen
Hardlopen geeft je zowel mentaal als fysiek plezier. Je zult je beter voelen nadat je bent wezen hardlopen, het helpt je stress te verwerken, je lichaam wordt er sterker door en je kunt ermee afvallen. Hardlopen is voor veel mensen over de hele wereld een hobby dus je hoeft het echt niet als een verplichting te zien.

Een Hardloop Sessie
Om je lichaam op te warmen is het verstandig om eerst gewoon een beetje te wandelen en de snelheid rustig op te bouwen. Vervolgens kun je je spieren een beetje rekken zodat je zowel leniger word en blessures helpt voorkomen. Daarna kun je voor verschillende hardloop vormen kiezen. Je hebt de zogeheten intervallen waarbij je korte stukjes hard rent en vervolgens een stukje uitdribbelt en je kunt een zogeheten duurloop rennen waarin je voor een langere tijd door rent in één tempo. De laatste wordt het meest aanbevolen omdat er minder spanning op je lichaam staat zo en je zult meer calorieën verbranden.

Beste Tijd om Hard Te Lopen
Als je verder niet sport is het heel goed om om de dag hard te lopen. Zo zal je je conditie verbeteren en snel gewicht verliezen. Als je eenmaal in het ritme bent gekomen kun je telkens langer en harder lopen. Het is verstandig om wat te eten voordat je gaat hardlopen. Als je niks eet krijgt je lichaam een signaal waardoor het niet vet wil verbranden. Als je echter te veel eet kan je er last van krijgen tijdens het hardlopen. Kies dus voor de gulden tussenweg.

Slapen en Afvallen
Een goede nachtrust is altijd goed voor het metabolisme. Als het metabolisme niet verstoord is zal je geen spijsvertering problemen hebben. Als je geen problemen hebt met je spijsvertering zal je waarschijnlijk niet aankomen. Probeer geen thee of koffie te drinken na zessen. Het is een goed idee om een glas melk te drinken ‘s avonds.
Hardlopen, joggen en slapen zijn belangrijke factoren als het op het controleren van je gewicht aankomt.

Schrijf een reactie