Afslank Artikelen

Motivatie door je dieet vooruit te plannen

Afslanken kan een lastige taak zijn, maar als je vooruit plant kun je je doel wat gemakkelijker behalen. Voordat je je in een dieet stort moet je de ‘wat als’ situaties verkend hebben en daar oplossingen voor gepland hebben. Veel mensen haken namelijk af als ze voor een situatie komen te staan waar ze niet voorbereid voor zijn.
Afslanken doe je met je lichaam, maar ook met je hersenen. Om stress tot een minimum te beperken moet je vooruit plannen. Er zijn een aantal dingen die je moet verkennen alvorens met diëten te beginnen.
Overweeg dus het volgende alvorens je met een dieet gaat beginnen:

    • Is het dieet simpel en kan het aangepast worden?

Probeer het met een dieet zo simpel mogelijk te houden. Des te ingewikkelder het namelijk wordt, des te meer je geneigd bent af te haken. Hou ‘wat als’ situaties in gedachten bij het selecteren van je dieet. Wat als bepaalde ingrediënten niet beschikbaar zijn? Valt dan je hele dieet in duigen of zijn er alternatieven die je zou kunnen gebruiken? Kies een dieet dat flexibel is en niet op een paar ingrediënten gebaseerd is.

    • Wat als ik vandaag niet aan lichaamsbeweging kan doen?

Volg een routine die flexibel en gemakkelijk te doen is. Het is belangrijk dat de routine die je kiest geleidelijk in intensiteit toeneemt. Zorg ervoor dat niet alles staat of valt met het gaan naar de sportschool. Het is motiverend te weten dat je ook een flinke wandeling kunt maken om hetzelfde te bereiken als wat je met je routine zou hebben behaald.

  • Laat het ruimte voor tegenslagen?

Kies een plan dat ruimte laat voor menselijke tegenslagen. Een plan dat helemaal in duigen valt omdat je toch een keer een koekje hebt gegeten is niet een goed plan.
Als je blijvend wilt afvallen moet je begrijpen dat dit alleen bewerkstelligd kan worden door geleidelijk veranderingen in je manier van leven aan te brengen. Onthoud dat crash diëten maar een tijdelijk effect leveren. Na verloop van tijd zullen de kilo’s die je toen verloren hebt er weer bij aan zitten. Hierdoor raak je gestrest en gedemotiveerd, waardoor afvallen nog moeilijker wordt.
Geleidelijk afvallen betekent dat je de slechte gewoontes die je vandaag de dag hebt geleidelijk aan de kant moet gaan zetten. Je dieet moet erop gericht zijn je gezonder en sterker te maken. In de loop van het dieet zul je je lichaam voelen veranderen en zul je alleen maar meer gemotiveerd worden door te gaan met je gezonde manier van leven.

Schrijf een reactie