Afslank Artikelen

Natuurlijk afslanken – kan dat echt?

Reeds tientallen jaren wordt de mensheid geplaagd door de problemen van obesitas en de vele honderden andere problemen die erdoor worden veroorzaakt. De mensheid wordt ook geplaagd door iets dat sommigen nog schadelijker vinden: een lawine aan producten en methoden die helpen bij het afslanken. Pleisters, cremes, drankjes, supplementen en medische behandelingen – ze beloven allemaal een magische oplossing voor die kilo’s aan overgewicht. Een deel van deze producten kunnen goede resultaten overleggen, maar geen van de producten is zonder bijwerkingen.
Door dit enorme aanbod aan afslankproducten zouden we haast vergeten dat er een natuurlijke methode bestaat om gewicht te verliezen, een methode zonder enige bijwerking.

Wat is dat – natuurlijk afslanken?
Natuurlijk afslanken is simpel. Het betekent op een natuurlijke manier gewicht te verliezen zonder iets drastisch te hoeven doen. Natuurlijk afslanken betekent oefeningen doen, veel bewegen en gezond eten. Natuurlijk afvallen gaat niet snel, maar volgt het tempo van het lichaam. Natuurlijk afslanken is de enige volledig veilige manier van afvallen.

Natuurlijk, zoals bij alles wat echt belangrijk is, kost het natuurlijk afvallen veel inspanning en doorzettingsvermogen. Om op natuurlijke wijze gewicht te verliezen zul je een aantal veranderingen in je levenstijl moeten aanbrengen:

Eet goed
Dit is misschien wel het allerbelangrijkste. Veel mensen die willen afslanken minimaliseren de hoeveelheid voedsel die ze eten. Ze onderwerpen zich aan een rigoreus dieet, slaan het ontbijt over, en lunchen met een wortel. Natuurlijk aflslanken betekent niet dat je moet ophouden met eten of de hoeveelheden moet halveren. Goed eten betekent de juiste, gezonde keuzes maken: gezond voedsel in de juiste hoeveelheden.

De nadruk ligt dus niet zozeer op hoeveel je eet maar vooral op wat je eet. Eet kleine porties gezonde producten, en eet meer maaltijden per dag.

Gezond bewegen
In deze hectische tijden hebben we het vaak veel te druk om oefeningen te doen. Zonder voldoende beweging zullen we echter nooit afvallen. Je kunt op vele manieren gezond bewegen – je hoeft er niet perse voor naar de sportschool.

Wandelen is de eenvoudigste vorm van gezond bewegen, en het is goed een wandeling in je dagelijkse schema op te nemen. Alle beetjes helpen, ook wandelingen van vijf minuten. Maar nog beter is het elke dag minstens een half uur in flink tempo te wandelen. Een paar eenvoudige aanpassingen van je dagelijkse routine kunnen al helpen. Neem eens een keer niet de auto als je gaat winkelen, neem de trap in plaats van de lift, of haal zelf de krant uit de brievenbus in plaats van dat je hond te laten doen.

Als je er goed over nadenkt is natuurlijk afslanken niet zo heel moeilijk. Wat je wel moet realiseren is dat natuurlijk afvallen meer is dan een paar pondjes kwijtraken. Het is het aangaan van een compleet nieuwe levenstijl die je niet alleen helpt slanker, maar vooral ook gezonder te maken.

Bedenk ook, dat, omdat het een natuurlijke methode is, je niet van vandaag op morgen resultaat ziet. Wanneer je je nieuwe levenstijl echter vol weet te houden, zul je zien dat je overgewicht langzaam en natuurlijk verdwijnt. Het mooie van deze methode is dat, als je eenmaal aan deze nieuwe levenstijl gewend bent, de kilo’s er ook niet meer aankomen – nooit meer!

Schrijf een reactie