Hulpmiddelen Voor Het Afvallen

Tips om voor altijd fit te blijven

Denk positief
Het is niet onmogelijk een energiek en fit lichaam te krijgen. Als je bereid bent er veel werk in te steken en niet te snel op te geven is het mogelijk een gezond lichaam op te bouwen. De eerste voorwaarde voor succes is een positieve houding ten opzichte van je fitness-programma. Het begint allemaal in je hoofd. Als je geloofd dat je een perfect gevormd en fit lijf kunt krijgen, gaat het je ook lukken.

Neem vrienden mee naar de sportschool
Geloof me, het werkt. Als je een fitnesspartner hebt is het een stuk gemakkelijker vol te houden. Je deelt elkaars enthousiasme en helpt elkaar niet te verslappen. Met een goede partner ben je in staat meer en langer te oefenen en houd je er langer plezier in. Je bouwt samen zelfvertrouwen op en steunt elkaar als je even een dipje hebt.

Maak een trainingsschema
De sleutel tot een fit lichaam ligt in het vinden van het juiste trainingsschema. Als je zo maar wat doet, en de verkeerde sets oefeningen kiest, zul je weining resultaat zien. Neem de tijd om uit te zoeken wat voor jou het beste trainingsschema is. Als je dat niet doet loop je het risico veel tijd en energie te verspelen.

Stel doelen
Wanneer je jezelf controleerbare doelen stelt, en je dagelijks kan meten of je de doelen ook gehaald hebt, is het gemakkelijker gemotiveerd te blijven en niet eens een keer een oefening over te slaan. Schrijf de doelen op en houd je vooruitgang bij. Hang je grafiek ergens op een niet-te-missen plek op. De koelkastdeur is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor.

Houd je zelf op de hoogte
Lees regelmatige een tijdschrift of blog over gezondheid en fitness. Dan blijf je op de hoogte van de nieuwste oefeningen en trainingsschema’s. Je kunt dan zelf steeds weer nieuwe oefeningen uitproberen. Het is belangrijk regelmatig nieuwe oefeningen te doen; de meeste mensen stoppen met fitness omdat ze het saai vinden altijd maar hetzelfde te moeten doen.

Houd contact met andere fitnessers
Het is heel goed om contact te houden met andere fitnessers. Je kunt ideeën uitwisselen en het voorbeeld van succesvolle fitnessers kan je inspireren nog harder te werken. Je zult zien dat je nog veel van anderen kunt opsteken als het gaat over het krijgen van een fit lijf. Als iemand iets nieuws heeft ontdekt kun je gelijk uitproberen of het bij jou ook zo goed werkt.

Werk hard
Veel dingen in het leven krijg je alleen door er hard voor te werken. Dat geldt ook voor een fit en energiek lichaam. Laat je dus niet verleiden tot een sluiproute, maar realiseer je dat je hard zult moeten werken om dat perfecte lijf te krijgen. Begin dus vandaag nog met het maken van een fitness-plan en ga er morgen mee van start. Succes verzekert!

Schrijf een reactie